Vastaiskun 20-vuotisjuhlat

Saunaseura Vastaisku on virallisesti saavuttanut 20 vuoden taipaleen. Yhdistys perustettiin vuonna 2002 Haaga-Heliassa tukemaan sen opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden verkostoa, jonka tarkoituksena on edistää suomalaista saunakulttuuria. Taakse on jäänyt lukuisia muistoja saunatapahtumista, hallituksista ja eri vuosikurssien opiskelijoista, valmistuneista ja yritysten edustajista. Jäsenistö on rakentanut myös yhdistykselle oman vankkurisaunan nimeltä Vihtori.

20-vuotisjuhlaa vietettiin 27.8.2022 päivä- ja iltatapahtumalla, joihin saapui runsaasti vieraita. Tapahtumassa muisteltiin kuluneita vuosia ja paikalle saapui myös perustajajäseniä.

Paras tapa aloittaa juhlapäivä oli juhlasaunalla ja lettukesteillä. Alkupäivästä seuran vankkurisauna Vihtori tuotiin Hietarantaan, jossa oli mahdollista saunoa, uida ja nauttia upeasta kesäpäivästä.

Tapahtuma oli perheystävällinen, joten paikalle saapui jäseniemme parempaa puoliskoa ja myös jälkikasvua. Tunnelma oli juhlava. Meillä kävi erittäin hyvä tuuri myös sään osalta, sillä tämä oli yksi kesän viimeisiä helteisiä aurinkopäiviä.

Aikataulu
18.00 ovet aukeaa Vintille, alkumaljat ja tervetulopuhe
18.45 siirrytään Korjaamon sisäpihan terassille mistä juhlaväelle varattu oma erillinen alue
19.00 Pasa (live-keikka)
20.00 siirrytään takaisin Vintille, historiikki, puheita
20.15 buffet-illallinen
22.00 siirtyminen jatkamaan juhlia terassille DJn tahteihin
23.00 anniskelu päättyy
00.00 terassi sulkeutuu, siirtyminen jatkoille

Päivätapahtumasta jatkoimme iltajuhliin kulttuuritalo Korjaamolle, joka sijaitsee Helsingin taka-Töölössä. Nautimme alkuillan toistemme seurasta ja virvokkeista terassilla. Kun ilta alkoi pimeneen, niin juhlat siirtyivät Korjaamon Vintille, jossa meitä odotti illalliskattaus. Tila oli upeasti koristeltu ja täytti kaikki ennakko-odotuksemme.

Illallinen tarjoiltiin buffet-tyyliin ja ruokailun ohessa meillä oli käytössä myös oma baari. Illan aikana kuulimme yhdistyksen historiasta ja vieraiden puheita. Vieraille saattoi maistua myös muutama jallu-shottinen.

Kun virallinen osuu oltiin saatu taas päätökseen, niin ihmiset jatkoivat Vintiltä terassille ja muualle Korjaamon tiloihin. Korjaamon sulkeuduttua ihmisiä lähti vielä jatkoille Helsingin keskustaan ravintola Zetoriin.

Loppusanat… Vastaisku on tärkeä verkosto monelle sen jäsenelle, joita yhdistää yhteinen kiinnostus saunomiseen ja muuhun sauna-aiheiseen toimintaan. Yhdistyksellä on varmasti luvassa vielä lukemattomia vuosia yhdistäen niin Haaga-Heliassa opiskelevat kuin myös sieltä valmistuneet.

Voiko olla parempaa syytä tavata samassa oppilaitoksessa opiskelleita kuin yhteinen sauna. Vastaiskun yksi keskeisimmistä funktioista on järjestää kuukausittainen sauna, jossa muita pääsee näkemään. Yhteisissä saunailloissa korostuu niiden tarkoitus ylläpitää Suomalaista saunakulttuuria luoden myös uusia perinteitä, Vastaiskun vuosijuhla on hyvä esimerkki tästä…

Oli erittäin mukava nähdä kaikkia tuttuja ja myös uusia tuttavuuksia. Toivotan kaikki jäsenet ja toiminnasta kiinnostuneet tervetulleiksi tuleviin saunoihin! Kiitos kaikille vieraille ja tapahtuman järjestelyissä auttaneille!

Kirjoittanut & Kuvat:
Arttu Uskali

vastaisku

Saunaseura Vastaisku. Supporter of sauna culture in Finland since 2002.