Tammikuun sauna: Telia

Tammikuun sauna pidettiin 23.1. Telian pääkonttorin saunatiloissa, Vallilassa.

Saavuttuamme tiloihin oli meitä vastassa vastikään Haaga-Heliasta valmistunut Telialainen Sebastian Eriksson. Onnea valmistumisesta Sebastian! Small talkien jälkeen odottelimme vielä hetken muita. Tähän saunailtaan oli ilmoittautunut maksimimäärä osallistujia, eli 30 henkilöä. Muutamia peruutuksia kuitenkin tuli illan aikana. Kun seuralaisia oli saapunut hyvin paikalle, pääsimme etenemään kohti saunatiloja. Telian pääkonttorilla liikkuminen ei ollut kovin yksinkertaista, koska jokaiseen oveen tarvittiin kulkulätkä. Oli siis oletettavaa, että ainakin Sebastian saisi illan aikana askelmittarinsa lukeman täyteen.

Laitettuamme ulkotakit naulakkoon ja kaljat kylmään, pääsimme istumaan kokouspöydän ääreen. Ensivaikutelma oli oikein hyvä. Paljon tilaa, mukavat penkit ja kaikinpuolin toimivat tilat. Myös kokoustilojen äänentoisto oli huippuluokkaa! Telia on selvästi panostanut myös saunovien vieraidensa viihtyvyyteen. Ennen saunomista saimme kuulla kaksi presentaatiota Telian toimesta.

Ensimmäinen presis kertoi Telia Crowd Insightista. Se mm. kerää anonyymisti dataa ihmisten liikkeistä kaupungissa. Tätä voidana hyödyntää esim. liikenteen ja teiden suunnittelussa. Toinen presis kertoi yleisesti Teliasta ja sen suunnitelmista. Tämän mielenkiintoisen ja kiinnostavan presentaation veti itse Sebastian Eriksson. Lopuksi kuulimme myös avoimista työmahdollisuuksista Telialla. Telia on aiempien vuosien tapaan myös mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Voit lukea lisää avoimista paikoista täältä: https://www.telia.fi/telia-yrityksena/ura-telialla/avoimet-tyopaikat.

Presisten jälkeen päästiin saunomaan! Pukuhuoneesta sai lainaan pyyhkeet ja saunatakit. Suihkut olivat toimivat ja tilaa oli riittävästi. Saunassa oli lauteet molemmilla puolilla ja kiuas oli keskellä seinää vasten. Vesiastiat oli upotettu lattialauteisiin, joissa oli hauska merenalainen grafiikka, hauskaa! Löylyt olivat miellyttävät ja seuralaiset viihtyivät löylyissä pitkään. Välillä pidettiin pieniä taukoja, mutta samat naamat löysivät itsensä takaisin löylyihin.  Keskustelua herätti kiuas ja sen ominaisuudet. Kiuas oli melko korkea ja siinä ei ollut kaiteita ympärillä. Tämä ei sinänsä haitannut ketään, mutta aivan kiukaan vieressä istuessa höyry saattoi tuntua liian kuumalta. Saunomisen jälkeen osa lähti kotiin, mutta kertoman perusteella ilta oli osalla jatkunut vielä läheisessä olutravintolassa pikkutunneille asti.

Lopuksi haluaisin antaa Telian saunaillalle vielä kiitettävän arvosanan. Kiitos!

-Samuli Ylisoivio

vastaisku

Saunaseura Vastaisku. Supporter of sauna culture in Finland since 2002.