Toukokuun sauna: Kevätkokous

Toukokuun sauna: Kevätkokoussauna
Tila: Välimerenkatu 24 A, kattohuoneisto
Aika: ke 29.5.2019
Raportin laatija: Tomi Toiviainen

Toukokuun kevätkokoussauna pidettiin Asunto Oy Helsingin Caprin kattosaunassa, Jätkäsaaressa.

Fiilistä nosti heti se, että huoneisto oli erittäin valoisa, sillä ikkunoita oli paljon joka suunnalla ja aurinko paistoi koko illan. Koska seuraava päivä oli helatorstain johdosta suurimmalle osalle väestä vapaa, juomista näytti myös olevan riittävästi. Eteisen seinässä oli siisti digitaalinen mittari, josta näki saunan lämpötilan. Terassilla, jossa pääsi käymään savukkeella, kylmä kevättuuli yllätti myöhemmin kylpytakittomat saunojat.

Kokouksen päätyttyä paikallaolijat olivat innokkaita saunomaan, vaikka saunan lämpötila oli vain noin 60 asteen hujakoilla. Tähän kuitenkin tyydyttiin, sillä lämpötila ei siitä enää näyttänyt juurikaan nousevan. Saunaan mahtui ylälauteille helposti kuusi saunojaa samaan aikaan, hieman tiiviimmissä tunnelmissa kahdeksan. Heti ensimmäisten löylyjen jälkeen huomattiin, että kiukaan kivet eivät olleet lämpimät toiselta puolelta. Illan mittaa saunan lämpötila laski kuudestakymmenestä viidenkympin kohdille, kovia löylyjä ei siis saatu juuri ollenkaan.

Loppuillasta kun tajuttiin, että sauna ei enää tästä parane, kauha lensi helvettiin ja kiukaalle alettiin kaatamaan vettä ämpärillä. Tällä uudella tekniikalla saatiin varsin lempeitä, runsaan vesihöyrymäärän löylyjä.

Vaikka saunan kiuas ei ollut paras mahdollinen, tunnelma oli koko illan hyvä ja kaikilla näytti olevan hauskaa. Paikalla oli paljon uusia naamoja ja kaikki tulivat hyvin juttuun keskenään. Jotta uudet kaverit eivät saisi seurasta vääristynyttä kuvaa, luvattiin heille lopuksi seuraavien löylyjen olevan sitä kunnon +80°C kamaa.

vastaisku

Saunaseura Vastaisku. Supporter of sauna culture in Finland since 2002.